Παρεμβάσεις

Δεν υπάρχει προβάδισμα Νοσηλευτών ΠΕ έναντι των ΤΕ

Με αφορμή της αναστάτωση που έχει προκληθεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας με την εγκύκλιο της Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών από 28/3/23 (Φ. 31.72./3196/οικ.5363) σχετικά με το προβάδισμα των κατηγοριών, με θέμα «υπηρεσιακή κατάσταση υπαλλήλων», η ΠΑΣΟΝΟΠ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου για τη «Λειτουργία ΜΕΘ Ενηλίκων-Παίδων»

Με έκπληξη είδαμε στις 23 του Φλεβάρη  την έκδοση Εγκυκλίου με θέμα τη «Λειτουργία Τμημάτων Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων-Παίδων» με την οποία καθορίζονται άκαμπτες προβλέψεις σχετικά με τη στελέχωση και την λειτουργία των ΜΕΘ (Αριθμ. πρωτ.: Γ2α/οικ.11525).

Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τα Ογκολογικά Τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων

Με αφορμή την ψήφιση κατ’ άρθρο την προσεχή Τετάρτη 15 Μαρτίου, του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για σύσταση του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, τονίζουμε τα ακόλουθα:

Η Ομοσπονδία μας αντιτάσσεται σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά στο πλέον ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού μας, τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Σελίδες