Επιτυχίες της Πα.Σ.Ο.Νο.Π

01.

Αποτροπή των σχεδίων διάσπασης του Νοσηλευτικού προσωπικού

Αποτρέψαμε επιτυχώς τα σχέδια περαιτέρω διάσπασης του Νοσηλευτικού προσωπικού, αποκρούοντας τη μεθόδευση δημιουργίας ξεχωριστών Επαγγελματικών Κλάδων για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης, εξέλιξη που αν τελεσφορούσε θα έβαζε ταφόπλακα στο όραμα για μια ενιαία, Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική εκπαίδευση. Μια μεθόδευση που – δυστυχώς – εξυφάνθηκε και δρομολογήθηκε από ένα πολιτικά και κομματικά διαπλεκόμενο μέρος της ίδιας της Νοσηλευτικής κοινότητας.

02.

Αποτροπή απόπειρας διαχωρισμού του Νοσηλευτικού προσωπικού

Αποκρούσαμε την απόπειρα διαχωρισμού του Νοσηλευτικού προσωπικού σε «Άριστους», «Μέτριους» και «Άχρηστους», όπως αυτό επιχειρήθηκε μέσω της εφαρμογής ενός σχεδίου αξιολόγησης του Νοσηλευτικού προσωπικού χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος αλλά και δίχως ίχνος αντικειμενικότητας, αξιοκρατίας και επιστημονικότητας, και κόντρα στις παροτρύνσεις της ίδιας διαπλεκόμενης Νοσηλευτικής μειοψηφίας περί του αντιθέτου.

03.

Κατοχύρωση της υπαγωγής του Νοσηλευτικού επαγγέλματος στη νέα λίστα των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων

Κατοχυρώσαμε την υπαγωγή του Νοσηλευτικού επαγγέλματος μέσα στη δύνη σαρωτικών αλλαγών στο Ασφαλιστικό Σύστημα, στη νέα λίστα των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και να αναδείξουμε τη δυνατότητα αλλαγής Ασφαλιστικού Φορέα για τους ήδη υπηρετούντες συναδέλφους, γεγονός που θα τους διασφαλίσει την κατά μία πενταετία νωρίτερα συνταξιοδότηση, σε σχέση με το γενικό όριο ηλικίας. Η επιτυχία αυτή αφορά στο σύνολο του Νοσηλευτικού προσωπικού, και όχι μόνο τους ΠΕ, ή τους ΤΕ ή τους ΔΕ, αλλά και τους ΥΕ, τις Μαίες και τους Επισκέπτες Υγείας, καταδεικνύοντας περίτρανα τη σημασία της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης του συνόλου του Νοσηλευτικού προσωπικού σε ένα κοινό Φορέα, κόντρα στις λογικές κατακερματισμού και της δημιουργίας υποσυνόλων με αυτόνομη, και συχνά αντίθετη πορεία.

04.

Διεκδίκηση του πάγιου αιτήματος για τη δημιουργία κοινού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου,

Διεκδίκηση του πάγιου αιτήματος για τη δημιουργία κοινού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου, που θα διαχωρίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό από το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς θα προβλέπει ξεχωριστό τρόπο πρόσληψης, αξιολόγησης, εξέλιξης, αμοιβής.

Κορωνοϊός. Επτά βήματα για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού.

Coronavirus - επτά βήματα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.Από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας [World Health Organization (WHO)]