Ανθυγιεινό Επίδομα: ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με αφορμή τις κενές περιεχομένου εξαγγελίες του κ. Πλεύρη και μάλιστα με πανηγυρικό χαρακτήρα για την ποσοστιαία αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η ΠΑΣΟΝΟΠ τονίζει τα ακόλουθα:

Το νοσηλευτικό επάγγελμα ανήκει κατ’ ουσίαν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και χρήζει άμεσης μισθολογικής και ασφαλιστικής αναγνώρισης με τα ανάλογα προνόμια για το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ και όχι επιδόματα που το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη έναντι πενιχρού αντιτίμου για την κυβέρνηση.

Οι επιφανειακές και αποσπασματικές εξαγγελίες αυτού του τύπου, που το μόνο που επιδιώκουν είναι η επιφανειακή και επικοινωνιακή διαχείριση της βαθύτατης κρίσης που μαστίζει το εθνικό σύστημα υγείας και τους λειτουργούς του, βρίσκει κάθετα αντίθετη την ομοσπονδία μας, ειδικά όταν αυτές γίνονται προεκλογικά, υποτιμώντας την νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Στον αντίποδα, θεωρούμε ότι αν η κυβέρνηση έχει πραγματικά την πρόθεση να λύσει το φλέγον αυτό ζήτημα, ξέρει τον τρόπο και έχει τα μέσα εκείνα να το πράξει. Μέχρι τότε, θα είμαστε απέναντι από κάθε τέτοιου είδους απόπειρα παραπλάνησης των μελών μας.

Ο κύριος Πλεύρης, ας ψάξει αλλού να βρει πρόθυμους χειροκροτητές. Εξάλλου δεν φαίνεται να δυσκολεύεται και πολύ…

Γρ. τύπου ΠαΣΟΝοΠ