Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τα Ογκολογικά Τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων

Με αφορμή την ψήφιση κατ’ άρθρο την προσεχή Τετάρτη 15 Μαρτίου, του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για σύσταση του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, τονίζουμε τα ακόλουθα:

Η Ομοσπονδία μας αντιτάσσεται σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά στο πλέον ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού μας, τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για το προαναφερθέν ΝΠΙΔ προβλέπει μεταξύ των άλλων και την μεταφορά σε αυτό, των Ογκολογικών Τμημάτων των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π.&Α. Κυριακού».

Με λίγα λόγια, εν μέσω του εθνικού πένθους και της γενικής αναταραχής στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να εκχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα ένα εύρωστο κομμάτι του ΕΣΥ, ναρκοθετώντας τόσο την δημόσια υγεία σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα, όσο και τις εργασιακές σχέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού των ως άνω αναφερόμενων νοσοκομείων.

Η κίνηση αυτή, πέραν από κυνική και ανάλγητη, είναι πέρα για πέρα προκλητική και ανήθικη. Απαίτηση ολόκληρης της υγειονομικής κοινότητας, είναι το νομοσχέδιο να αποσυρθεί και να ενδυναμωθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του αγαθού της υγείας.